NİSAN 2022 ALAN VE DERECE TESPİT SINAVI GENEL DUYURUSU
4 Mart 2022 | 09:39

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından  yönlendirilen ülkelerinde savaş, işgal veya ilhak koşulları bulunan kişiler için,

• İnşaat Mühendisliği,
  • Sınıf Eğitimi,
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,
  • İstatistik

alanlarında Alan ve Derece Tespit Sınavı yapmak üzere görevlendirilmiştir.

Belirtilen alanlardaki Alan ve Derece Tespit Sınavları, 18-22 Nisan 2022 tarihleri arasında, üniversitemizin ilgili bölümleri tarafından “Sözlü Sınav” şeklinde yapılacaktır.(Bazı alanlar uygulamalı sınav da yapabilirler.) Sınav tarihi, yeri, saati ve şekli gibi bilgiler, Nisan ayının ikinci haftasında https://alanderece-ilmihuviyet.gazi.edu.tr/ adresinden duyurulacaktır.

YÖK tarafından üniversitemize isimleri, bilgi/belgeleri iletilen ve 18-22 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Alan ve Derece Tespit Sınavına girmek isteyen adayların, 21 Şubat - 30 Mart 2022 tarihleri arasında sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, buraya tıklayarak ulaşılabilecek olan form üzerinden doldurulup, çıktısı alındıktan sonra mavi renkli tükenmez kalem ile imzalanarak varsa transkriptinizi de ekleyerek alanvederece@gazi.edu.tr adresine e-posta olarak gönderilecektir. Faks yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Alan ve Derece Tespit Sınavı değerlendirme sürecinde mesleki deneyime ilişkin belgeler de dikkate alınacaktır. Bu nedenle adayların, eğer varsa, mesleki deneyimlerine ilişkin belgelerini başvuru formu ile alanvederece@gazi.edu.tr adresine göndermeleri ve sınav günü yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.

* Sınavın tüm süreçleri Türkçe olacaktır.